Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
Recreatie Experts
Recreatie Experts

Persoonlijke aandacht en deskundig advies

Neem contact met ons op

Waarom een AFM banner?

AFM toezicht op beleggingen 

Net als veel andere aanbieders van recreatief vastgoed zijn de Recreatie Experts verplicht een verklaring af te leggen dat "u belegt buiten het toezicht van de AFM". Een partij die in Nederland een belegging aanbiedt, is wettelijk verplicht een AFM-vergunning te hebben. Als er echter een vrijstelling van toepassing is, is een AFM-vergunning niet vereist. Deze vrijstelling geldt bijvoorbeeld voor beleggingsobjecten van meer dan € 100.000.

Waarom dan die banner?

Vakantiehuizen die door Recreatie Experts als beleggingsobject worden aangeboden, komen niet in aanmerking voor vergunningverlening omdat ze meer dan 100.000 euro kosten. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht om de AFM-referentie in onze advertenties weer te geven.

Als een vrijstellingsverklaring niet (juist) is opgenomen en er wordt gesproken over een beleggingsobject, is er anders sprake van een onrechtmatig bod.

Meer informatie over AFM en de vrijstellingsvermelding vindt u hier.

Wat is AFM

AFM staat voor: Autoriteit Financiële Markten. De AFM houdt toezicht op de financiële markt, hier valt onder andere sparen, beleggen, verzekeren en lenen onder. De AFM houdt toezicht dat er vertrouwen heerst in de financiële markten en dat de markt op een duidelijke en eerlijke manier werk.

AFM Banner